Groenekratje, onbespoten groentepakket uit Dordrecht

 

Vereniging Groenekratje
Info: Annette de Vlieger
Tel. 06-14.220.195
Email: groenekratje@gmail.com 
KvK: 681.42.757
Bankrekening: 
NL85 TRIO 0338 6078 54

    

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

één jaar, één boer, één keuze
Groenekratje is het groente-abonnement van het Eiland van Dordrecht. Onbespoten groenten direct van de boer naar de leden. Scherpste prijs voor de leden en beste prijs voor de boer. 

 

Proefpakket
Wat zit er in zo’n pakket? Voor vier dagen groenten van het seizoen en aardappelen. Laat je eens verrassen en bestel een proefpakket, of geef een proefpakket cadeau. Op het formulier kun je de grootte van het pakket aangeven en de keuze van afhalen/bezorgen.


Andere Drechtsteden:
Bij voldoende belangstelling komt Groenekratje ook naar andere de Drechtsteden. Zomer 2017 zijn de eerste pakketten geleverd in Zwijndrecht en Papendrecht. Maak uw belangstelling kenbaar. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van Drechtstadsboer.

 

tarieven-v16-05

Klik om het tarievenoverzicht groot te bekijken

 

 

Download hier:  Info groente-abonnement V09  Tarievenoverzicht V04  Groenekratje proefpakket V05  Groenekratje inschrijfformulier V08     

 

Vereniging Groenekratje voor betaalbaar lokaal vers voedsel
De kortste weg van boer tot bord
Corstiaan den Boer, Zorgboerderij de Zuidpunt en Steunpunt Drechtstadsboer hebben de handen ineengeslagen om te komen tot de oprichting van een foodcommunity voor de Drechtsteden. Een duurzame voedselcoöperatie door en voor boer en burger. De foodcommunity leden krijgen jaarrond toegang tot (h)eerlijke betaalbare groenten, vers van de boer, natuurlijk onbespoten. Met elkaar staat de vereniging borg voor eerlijke prijzen voor de boer, voor een duurzame bedrijfsvoering en werkgelegenheid voor mensen met een beperking.

Het is allemaal heel snel gegaan, als we erop terugkijken. Eind februari presenteerde Drechtstadsboer op een verenigingsavond in de Heerlijkheid Papendrecht voor een gezelschap van 60 boeren haar ideeën voor verbetering van lokale afzet in een korte keten. Na afloop raakte Corstiaan den Boer met Klaassen in gesprek. Twee weken later spraken beiden verder met elkaar op Zorgboerderij de Zuidpunt. Daar en toen werden partijen het snel met elkaar eens over vorm en inhoud van het gedeeld initiatief; een coöperatieve vereniging als rechtsvorm voor de Dordrecht foodcommunity in oprichting. Een duurzame organisatie voor betaalbaar lokaal vers voedsel. Zo gezegd zo gedaan.

 

Zorgboerderij de Zuidpunt
Zorgboerderij de Zuidpunt is opgericht in 2004 door Corstiaan en Johanna den Boer. Sinds 2004 werken beiden met hun team op de Zuidpunt; een officieel gecertificeerde zorgboerderij die arbeidsmatige dagbesteding verleent. De grootste groep cliënten is afkomstig vanuit de psychiatrie, maar ook andere doelgroepen zijn te gast. De Zuidpunt ligt op het uiterste puntje van Dordrecht, kort bij het Haringvliet. Hier vind je de boerderij tussen historische verdedigingswerken uit WOII en het mooie landschap van de Hollandse Biesbosch. De Zuidpunt is van oorsprong een akkerbouwbedrijf met volle grond groenteteelt-, maar daarnaast houdt de Zuidpunt ook verschillende dieren. Schapen, kippen en varkens. Zo is er voor ieder wat wils! Er staat vier dagen per week een team van verschillende begeleiders en stagiaires dagelijks klaar om alle activiteiten uit te voeren.

Zorgboerderij de Zuidpunt Polder Oudendijk 2a 3329 LL Dordrecht, www.zorgboerderijdezuidpunt.nl
Contact: Corstiaan den Boer, tel: 06 37 19 27 67

 

Steunpunt Drechtstadsboer
Vanaf de oprichting in 2014 kent stichting Steunpunt Drechtstadsboer als missie: het bevorderen van duurzame stad-landrelaties, het professionaliseren van stadslandbouw, het opschalen van de korte keten. Drechtstadsboer is een lokale netwerk organisatie annex platform met een breed expertteam voor vernieuwende conceptontwikkeling en verbrede landbouw. Drechtstadsboer faciliteert projecten, die streven de productie van voedsel te vermaatschappelijken en de consumptie van voedsel te verduurzamen. 

Lid worden van Vereniging Groenekratje? Proefpakket aanvragen?
Annette de Vlieger, coördinator Groenekratje helpt je graag. Annette is mobiel bereikbaar op 06 14 220 195.